Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les

I. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a decis să înființeze Consiliul Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere, organism care va furniza sonsultanță în domeniile de interes șiva face propuneri de modificare și îmbunătățire a cadrului legislativ existent în domeniul pensiilor militare și nu numai.

“Am luat decizia de a înființa Consiliul Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere ce va funcționa în coordonarea mea directă. Acest organism va oferi consultanță în domeniile de interes și va face propunerile de modificare și îmbunătățire a cadrului legislativ existent în domeniul pensiilor militare și nu numai. Menționez faptul că prezența specialiștilor rezerviști va fi una pe bază de voluntariat.

Astfel, vom aduna la aceeași masă reprezentanți ai asociațiilor de profil pentru ca vocea lor să fie cât mai bine reprezentată la nivelul conducerii și pentru a livra cele mai bune soluții. Alături de noi, vor fi cooptați și specialiști din cadrul structurilor centrale ale ministerului, pentru a avea o radiografie cât mai realistă și completă a problemelor cu care ne confruntăm.

Ministrul Gabriel Leș a comunicat vești bune și legat de programele de înzestrare ale Armatei.

II. Ministrul Apărării a semnat luna trecută cel de-al treilea amendament al Scrisorii de Acceptare (LOA) în cadrul programului de dotare cu rachetele sol-aer Patriot, efectuând și plata aferentă.

Avem vești referitoare la programele de înzestrare a Armatei; Programul Patriot- am semnat, în luna februarie, cel de al treilea amendament la Scrisoarea de Acceptare (LOA). Amendamentul se referă la achiziționarea de rachete tip GEM-T pentru sistemele Patriot, iar plata aferentă, aproximativ 85 de milioane de dolari, am făcut-o chiar acum două zile, în data de 13 martie.

III. Gabriel Leș a dat o veste bună și pe tema programului “Lansator multipul de rachete cu bătaie mare”.

Și pentru Programul lansator multiplu de rachete cu bătaie mare – HIMARS suntem aproape gata pentru achiziția celui de al doilea sistem, până la sfârșitul acestei luni.

Veștile bune ne bucură și urmărim în continuare cu interes comunicările, în așteptarea de noutăți și pe alte subiecte de mare interes.

Iulian Iamandi