Marină

Trei tari au aratat un interes mare pentru Amur 1650

Rosoboronexport stand

Rosoboronexport stand

Clienţii externi au arătat un interes mare faţă de Amur-1650, clasa de submarine avansate proiectată în Rusia, a anunţat zilele trecute directorul Rosoboronexport, Anatoly Isaikin.

“Of the nine countries that are planning to modernize or develop their submarine fleets…three have already chosen the Amur-1650 project,”

Isaikin nu a numit ţările, dar se cunoaşte faptul că Amur 1650 este unul dintre participanţii la competiţia pentru dotarea Marinei Indiei cu şase submarine, totalizând o valoare de 11.8 miliarde de dolari. Amur 1650 concurează în India cu Scorpene, Type 214 şi S-80.

Tot Isaikin a mai declarat că dezvoltarea sistemului AIP pentru Amur va mări interesul potenţialolor clienţi faţă de acest produs.

Amur posedă un armament format din torpile multirol şi rachete anti-navă, putând angaja şi ţinte aflate pe uscat, cu rachete avansate de croazieră, inclusiv Brahmos.

Amur 1650 poate rămâne în imersiune pentru peste 25 de zile utilizând sistemul de propulsie independent de aer, cu cinci până la zece zile mai mult decât submarinele similare ale competiţiei.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

 

1 Comment

  • Desi e in stadiul de “macheta la borcan”, Rosoboronexport ne anunta ca lumea se calca in picioare ca sa-l cumpere. Mie mi se pare cam laudaroasa declaratia.
    Pretul estimat e de 3 ori mai mic decat Type-214. Mai vedem 🙂
    Ce mai aflam despre Amur-1650:
    Poate merge prin toate marile! 🙂 Apoi aflam: nu si prin cele cu gheata la suprafata. Pai frumos a fost sa loviti in Mistral? 🙂
    In fine, merge in toate conditiile meteo (sic). Prognoza meteo la 100m adancime: vreme umeda …

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: