Rosomak - repetitii pentru Parada de 1 Decembrie 2017

Rosomak – repetitii pentru Parada de 1 Decembrie 2017

Vineri, 12 ianuarie, începând cu orele 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentelor militare din Polonia, rotația I și rotația a-II-a. Contingentul polonez este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016.

Contingentul polonez este afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, iar durata unei rotații în România pentru fiecare contingent este de aproximativ şase luni.

La acest eveniment participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din anul 2016.

 

Biroul de Presă