Su-34

Su-34

Nici nu s-a așezat bine praful – stârnit de șenilele tancurilor și roțile BTR-urilor angrenate în exercițiul fulger de săptămâna asta – peste poligoanele din Estul îndepărtat, că rușii, de data asta doar VVS-ul au mai pus-o de o distracție la scară mare.

Potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, e vorba de “cel mai mare exercițiu de dislocare a noilor avioane de atac Su-34, de pâna acum”.

Exercițiul la care participă peste 40 de aeronave de luptă (avioane și elicoptere) are loc în Districtul Militar Vest, fiind centrat pe baza aeriană de la Voronezh. Alte 10 aerodromuri și două poligoane de încercări ale armatei sunt implicate în noua demonstrație de forță.

Cele două escadrile de Su-34 implicate în exercițiu vor efectua aproximativ 80 de ieșiri acoperind 4000 km în spațiul aerian a 15 zone administrativ-militare din Districtul Militar Vestic. Misiunea lor constă în angajarea simulată a țintelor aeriene și terestre, inclusiv atacarea unor aerodromuri apărate de sisteme sol-aer și de interceptori Su-27 și MiG-31. Se vor face și realimentări în aer.

Via:
RIA Novosti

– Marius Constantin –