Freedom?

Zilele trecute, SUA au început un proces de presiune agresivă pe Rusia: dacă nu anulează contractele de livrare de armament către Siria, americanii vor renunţa la a mai cumpăra elicoptere Mil Mi-8 pentru Afganistan, în valoare de vreun miliard. Asta, după ce ruşii au anunţat că nu vor renunţa la contractele cu Siria.

Astăzi, mai adăugăm un nod la laţul care se strânge în jurul gâtului lui Assad. Arabia Saudită a tras obloanele, închizând ambasada din Siria şi retrăgându-şi toată echipa şi diplomaţii, datorită dezvoltării evenimentelor din Siria.

Arabia Saudită este unul dintre statele din regiune care conduc eforturile de eliminare a regimului preşedintelui Bashar al Assad, cerând activ şi înarmarea opoziţiei siriene pentru ca aceştia să poată învinge trupele guvernamentale.

Un număr de ţări arabe şi occidentale, incluzând aici SUA şi Marea Britanie, au întrerupt deja legăturile diplomatice cu Siria motivând ferocitatea atacurilor forţelor guvernamentale împotriva insurgenţilor.

Opoziţia siriană a confirmat zilele trecute că bastionul din oraşul Idlib a căzut, după patru zile în care au rezistat atacurilor forţelor guvernamentale.

Sursa: RIA Novosti

Mda. Printre acuzaţiile care i se aduc regimului Assad, întru pregătirea şi motivarea pentru obţinerea (sau nu) de mandat ONU, mai nou se spune că în Siria au fost omorâţi peste 7500 de civili. Nu mai reţin, dar ce număr de civili se spunea că au fost omorâţi în genocidul din Decembrie 1989? Peste cincizeci, uneori peste şaptezeci de mii, nu? Bine că nu s-a lăsat cu mandat ONU şi intervenţie străină în România.