Geopolitica

The State of Israel must defend itself

How Israel can strike Iran...

Chief of staff of Israeli armed forces, General Benny Gantz, a declarat că Israelul va lua singur decizia de a ataca Iranul. Declaraţia a fost făcută chiar înainte de o întrevedere cu National Security Adviser of US President Barack Obama:

 “Israel is the guarantor of its security center. It is our role as an army. The State of Israel must defend itself, “

Restu-i abureală… Mai bine ne delectăm cu o caricatură:

Iran versus...

24 Comments

 • Avand in vedere capacitatile miltare operationale si logistice ale Israelului, acesta poate invinge de unul singur Iranul cu o conditie: SUA trebuie sa convinga statele arabe si islamice din zona sa nu intervina in favoarea Iranului!
  In alta ordine de idei: Shalom lahem!

  • Israelul ar fi atacat demult daca ar fi avut certitudinea ca nu o va lua pe coaja. Pentru ei sunt mai la indemana copiii palestinieni din Gaza.

 • Israelitii fac o mare prostie daca ataca Iranul…se crede mare stat chiar daca depinde 99,998% de SUA…eu zic spre binele lor sa nu se bage pentru a nu porni vre-un alt razboi cu toti arabetii….ca daca il pornesc pun pariu ca degenereaza…
  si siner sa fiu Coalitia da dovada de mare incapacitate politica daca ataca..sper doar ca Iranul sa aiba terminat proiectul nuclear pt ai da o lectie Israelului….

  • din contra eu sper sa le dea o lectie iranienilor,
   Israel isi apara interesele si populatia, nu ti se pare normal? pe cand pentru fundamentalistii iranieni toti suntem niste infideli, si pentru asta trebuie sa fim trecuti prin foc si sabie

  • La ce fel de lectie te gandesti cand spui ca speri ca Iranul sa aibe programul nuclear terminat? Iti imaginezi ce ar insemna un atac nuclear impotriva Israelului? Iar razboaie intre Israel si mare parte din lumea araba au mai fost. Banuiesc ca stii cum s-au terminat.
   Oricum sunt convins ca or sa tina cont de parerea ta si ca or sa-ti multumeasca pentru analiza riguroasa.
   Israelului cred ca ai lipseste capabilitatea de atac masiv la distanta, altfel cred ca ar fi facut-o deja. Cu declaratii de genul asta se incearca doar sa se puna presiune pe vajnicii exportatori de democratie.

  • israelul…peste 80 capete nucleare si vectorii capabili sa-i poarte
   multi se intreaba de ce insista israelul sa aiba avioane modificate
   ce crezi ca se poate intampla cu un act de bravura din partea iranului…?

  • hai sa pun problema altfel ca vad ca ati fost prinsi de mirajul propagandei vestice…voua v-ar conveni ca cetateni ai Romaniei sa fim atacati de catre sa spunem unguri pt simplul fapt ca vrem si noi (dau un ex) sa evoluam la capacitataea lor militara?…acum vreau un raspuns obiectiv….

   • La ce te referi cand spui “propaganda vestica” ? Personal , subliniam ca Iranul a semnat un tratat pe care il incalca (in principiu , un tratat serios , nu o abureala gen lupta impotriva incalzirii globale sau mai stiu eu ce) . E ca si cum un cetatean si-ar da cuvantul sau ca nu face “nu stiu ce” si apoi face “nu stiu ce” . Sa am incredere dupa aia in cetatean ? Sau sa fiu mai precaut in relatia cu el ? Deci , care ar fi “propaganda vestica” ?

  • 1. Arabii nu sunt pro-Iran deci nu vad statele arabe sarind in ajutorul mullahilor.
   2. Un Iran nuclear ar da lectii multora, nu numai Israelului.
   3. Numai nebunii isi pot dori 2 puteri nucleare antagonice in principala zona petroliera a lumii.

 • Astia sunt toti prosti, daca ar face ceva ca sa scape de desertificare si saracia lucie de prin regiune ar fi mai castigati toti de pe acolo.
  Daca ti-e bine economic si social, ai toate cele necesare traiului nu iti mai vine sa pleci la razboi asa la orice scanteie.
  Trebuie toti sa faca concesii si sa ajunga sa nu mai judece prin prisma religiei si a culturii care ii desparte. In acest moment ii inteleg si pe iraniei si pe israelieni le-a fos tultivata ura in zeci de ani de “razboi rece” dus la scara mult mai mica.
  USA ar trebui sa asigure democratizarea treptata a regiunii si cu Irakul sa dea un model de dezvoltare durabil.

  • Israel, are o economie destul de desvoltata, si lumea nu muare de fuame, s-au se dau crime si asesinate in plina strada. Si chiar si asa sunt dispusi sa se duca la razboi.
   si USA nu are de gand sa democratizeze zona. de exemplu arabia saudita: ai interesele tele acolo (petrolul, sau ca iti cumpara armanent) si nu au facut nimica ca guvernul tari, sa se schimbe de la cel medieval.
   si chiar daca asta nu s-ar intampla, si americani chiar vor sa il ajute ¿crezi ca Rusia si China ar lasa sa se schimpe ceva?

 • Israelul a mai atacat in 1981, Osirak-ul lui Saddam Hussein. Acoperire politica au…capacitati militare au, informatii au , si tupeu au. Pt. ei cea mai buna aparare e atacul. Asta pana intr-o zi cand or sa se opinteasca toate statele arabe din jurul Israeluiui, si or sa-i rastoarne in mare.

  • Pai opinteala lor o sa aiba succes cand USA vor avea soarta Imperiului Roman ( ca tot le place lor sa se asemuiasca cu el).

 • Cichicean il bate pe Vandam. Asta e tot ce-am citit in comentarile de pana acum.
  Israel este deocamdata in plina formare. De fapt nici nu s-a oprit de la infiintarea sa din 47. Este cuiul lui Pepelea in inima arabilor ca asa a zis Iahve. De fapt nu el a zis-o ci rabinii. Ca distractie cititi astea:
  Sepher Or Israel 177b
  Abhodah Zarah(26b) T
  Abodah Zarah 22a-22b
  Sionistii au creat Israel si indoctrineaza evreii fara de carte cu propaganda lor infecta. Pur si simplu!
  Restul e can can…

  • In cazul asta, cel mai bine e sa-i rada ahmadinejad cu 3-4 nucleare, sa scape planeta de-o grija, dar si de conspiratia aia mondiala, nu?

   iranul si ahmadinejad mai au putin pana la a ajunge in situatie siriei lui al-assad, parasit si de aliatii traditionali din zona. Asta se intampla pentru ca iranienii, daca Doamne-fereste! reusesc sa detina cateva focoase nucleare functionale, nu se vor opri la Israel, ci vor tinde sa influenteze si sa dicteze politica intregii zone a Golfului.

   Dupa mine, ca ne-analist, iranul va fi lovit, punctual, in momentul in care va avea focoase nucleare functionale. Acum nu le are si, se pare, ca nici in viitorul apropiat nu le va avea.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: