Mil Mi-28N

Sadun Al-Dulaymi, ministrul interimar al Apararii Irakului, a dezmintit zvonurile care anuntau ca Bagdadul anuleaza contractul de 4.2 miliarde de dolari pentru cumpararea de armament din Rusia din cauza coruptiei.

Al-Jazeera, citand declaratia lui Al-Dulaymi din cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Bagdad, anunta:

The deal is going ahead!

Dulaymi a dezmintit ca ar fi fost vorba de coruptie in contract, adaugand ca pur si simplu Guvernul Irakian nu a transmis la timp un raport despre contractul de armament catre comitetul anti-coruptie in timp util.

Rusia si Irakul s-au inteles pentru livrarea de elicoptere de atac si sisteme sol-aer rusesti, in urma unei vizite desfasurate luna trecuta la Moscova a primului ministru irakian Nouri al-Maliki, in care acesta s-a intalnit cu omologul sau rus Dmitry Medvedev.

Un purtator de cuvand al Guvernului Irakian a anuntat Sambata anularea contractului.

When Maliki returned from his trip to Russia, he had som suspicions of coruption, so he decided to review the whole deal. There is an investigation going on, on this” – a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant.

Hassan Jihad, membru al Comitetului Apararii si Securitatii din cadrul Adunarii Nationale a Irakului, a declarat pentru RIA Novosti ca Irakul ar putea trimite curand o noua delegatie in Rusia pentru semnarea contractului.

Conform contractului, Moscova va furniza 30 elicoptere Mil Mi-28NE de atac si 50 sisteme Pantsir-S1 pentru apararea anti-aeriana cu raza scurta.

Sursa: RIA Novosti

Buna asta.. ­čśë

┬á– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;