Fuziunea dintre Thales și RUAG S&T va oferi soluții și servicii avansate pentru pregătirea de luptă a forțelor terestre.

Ca urmare a achiziției, Thales devine unul dintre principalii jucători europeni din acest domeniu.

Vor fi reuniți peste 1.400 de angajați din șase țări (Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, Australia și Emiratele Arabe Unite).

Parte a strategiei digitale a Grupului, această integrare va accelera dezvoltarea unor soluții de instruire digitale și mai eficiente din punct de vedere ecologic pentru armată.

THALES

THALES

Thales (Euronext Paris: HO) finalizează achiziția RUAG Simulation&Training, preluând cei 500 de angajați ai companiei cu vânzări în valoare de aproximativ 90 de milioane de euro în 2021.

Achiziția va completa amprenta Thales, în special pe piața echipamentelor pentru forțele terestre și va consolida expertiza dovedită a Grupului în domeniul soluțiilor pentru elicoptere și pentru avioane militare.

Fuziunea dintre Thales și RUAG S&T va crea noi oportunități pentru o implementare mai rapidă a soluțiilor hibride de ultimă generație. În contextul digitalizării forțelor terestre, inițiativa se înscrie în tendința globală de identificare a unor soluții mai prietenoase cu mediu, în conformitate cu angajamentele ESG ale Thales.

Odată finalizat procesul formal de achiziție, următorul pas va fi inițierea integrării celor două companii, asigurând în același timp continuitatea activităților și operațiunilor în beneficiul forțelor armate.

Thales, Training & Simulation

Divizia ”Training & Simulation” a Thales proiectează și furnizează capacități de instruire pentru forțele armate și pentru operatorii de elicoptere civile și guvernamentale din întreaga lume. De asemenea, acționează ca partener industrial pentru dezvoltarea în comun a sistemelor pe scară mare pentru programe de apărare. Cu 900 de angajați, divizia are unități industriale în Franța, Marea Britanie, Germania și Australia, precum și societăți mixte și unități de instruire în SUA, Orientul Mijlociu și Europa.

RUAG Simulation & Training

Compania a demonstrat competențe tehnologice solide și o capacitate remarcabilă de a-și servi clienții cu excelență. Astfel, RUAG S&T are o reputație solidă pe piață, iar portofoliul său include contracte importante, printre care mai multe încheiate cu armata elvețiană. Cu 500 de angajați, compania și-a început activitatea în Elveția, iar în prezent operează în Elveția, Franța, Germania și Emiratele Arabe Unite.