Terestre

Terminator-3 va putea dobori drone cu noile tunuri de 50 de milimetri

Nu, nu e cu Arnold. E cu blindate. Sau cu tancuri. Apropos, ce este Terminatorul ăsta rusesc? Io și cu Marius îl ștampilăm drept tanc de sprijin – ca să aibă și alții de unde să se inspire. Ca de obicei. Bre. 😉

BMPT Terminator-2

BMPT Terminator-2

So, tancul de sprijin Terminator-3 va dispune de muniții noi, inclusiv de un proiectil a cărui traiectorie va putea fi ajustată. Eh, treaba asta va permite tancului de sprijin Terminator-3 să combată dronele.

“The 50mm gun gives much more opportunities to work on targets than the 30mm cannons of the Soviet development, which are installed on the” Terminator “, now purchased by the Ministry of Defense of Russia. There are a number of new opportunities to combat air targets.”

Asta cu o sursă citată de presă, eventual preluată de o agenție puternică de presă controlată de stat și care citează o alt publicație de stat… e cea mai tare chestie în propaganda rusească. Pe bune.

Revenind la Terminator-3, lucrul celor din Uralvagonzavod la noul tip de tanc destinat sprijinului a fost menționat anterior de către Serghei Abramov, directorul pe armament al corporației ruse Rostekh, care a afirmat că noua mașină de luptă va fi capabilă să lovească orice țintă.

Cincizeci… Cincizeci? Nu cincizeci și șapte? Adică, dacă nu e un typo pe undeva pe parcursul informației, rușii dezvoltă o armă nouă și nu doar muniția?

Văleu!

Dar, până la Terminator-3, să facem o recapitulare a potenței lui Terminator-2 în ceea ce privește armamentul.

BMPT-72, cel mai bine cunoscut sub numele de Terminator-2 este echipat cu o turelă nouă, fără echipaj, stabilizată complet electromecanic, cu profil jos pentru o protecție mai bună.

Armamentul principal este compus din două tunuri automate tip 2A42 de calibru 30 de milimetri și o mitralieră coaxială PKTM de 7,62 milimetri.

Inventarul continuă cu două lansatoare de rachete antitanc ghidate tip Ataka-T pe fiecare parte a turelei. Rachetele tip 9M1201 pot fi echipate cu două tipuri de capete de luptă – încărcătură cumulativă, cealaltă fiind cu mare putere de explozie și penetratoare de beton.

Putere.

Schimbarea, deci, va fi la nivelul armamentului automat unde tunurile de 50… de 50 să fie… vor înlocui tunurile de 30 de milimetri.

Și, am putea observa la un moment dat că rușii au pus pe Terminator-3 lansatoare de rachete Kalibr în locul rachetelor antitanc.

Că tot pun ei Kalibr pe aproape orice.

3 Comments

  • Cred ca au vrut sa zica 57. Ca si mie imi da cu virgula ala de 50 mm.

    nu mai bine lasam vechiturile alea nemodernizate si le punem si noi ceva asemanator?

    PS – nu tin minte ca rusii sa fi avut tunuri de 50 mm.

  • Am vazut la diferente intre Terminator 2 si 3 ca primul se bazeaza pe T72 iar cel de-al 2-lea pe T90A. Gasesc asta interesant: adica nu doresc T14 ca noua platforma de baza? In plus diferentele importante intre T72-T90A cred ca se regasesc in turela, suprastructuri si diverse siteme defensive sau de conducere a focului; pentru baza din cate am vazut raman motorul si maxim 100mm la dimensiuni.
    Oricum sper sa isi pastreze programul de livrari de la modelul anterior: o prima livrare si apoi 13 ani pauza inainte de urmatorul lot.

  • La armament s-a uitat 2 lansatoare de grenade de 30 mm una de fiecare parte plus faptul ca are blindaj de tanc pe el.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: