Macheta TBT 8x8 cu Iveco

Deci, care este, avem iar text cu TBT 8×8 Iveco.

Articolul de zilele trecute, din Puterea, se pare că a fost doar versiunea demo, iar acum a apărut complet.

Iaca-l:

Compania Naţională ROMARM a purtat dis-cuţii avansate cu 29 de state pentru realizarea unor exporturi de armament şi tehnică militară, întâlnirile având loc în cadrul Expoziţiei Internaţionale dedicate Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale şi Securităţii Private-BSDA 2012. Ulise Toader, şeful Departamentului Corp Control şi Comunicare din cadrul ROMARM, a declarat: “Expoziţia a fost profitabilă, deoarece ne-am întâlnit cu delegaţii din peste 29 de ţări. Am purtat discuţii cu peste 100 de firme româ-neşti şi străine. Între ţările care ne-au vizitat la BSDA 2012 se numără Serbia, Croaţia, Israel, Egipt, Liban, Algeria, Pakistan, Irak, Iordania, Turcia, Muntenegru, Republica Moldova, Argentina, Thailanda, Austria, Ucraina. De asemenea, am discutat şi cu India, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Madagascar, SUA, Elveţia, Rusia, Italia. Sunt firme interesate din toate colţurile lumii şi de pe toate continentele. Am vorbit despre cooperarea cu aceste ţări, despre colaborări, dar am discutat şi despre înfiinţarea unor companii în «joint-venture». Cu unele ţări am discutat despre transferul de tehnologii, mai ales în zonele ţărilor arabe care vor să colaboreze cu noi şi să transferăm specialişti acolo. În general, i-au interesat transportoarele, tancurile sau artileria. Au fost interesaţi foarte mult de partea armamentului uşor pentru infanterie şi luptă antiterorism”.
Ulise Toader a mai spus că, în urma discuţiilor purtate, 80% dintre ţările care au venit la târg vor încheia contracte cu diferite societăţi româneşti producătoare de armament şi tehnică militară. De asemenea, multe ţări au fost interesate să cumpere blindatul pe roţi TBT 8×8 sau puşca de asalt, ambele fiind în stadiu de proiect în ceea ce priveşte producţia lor.
“La acest târg am avut şi o vedetă: puşca de asalt care reprezintă un proiect în colaborare cu armata română. Este un produs nou care urmează a fi omologat anul acesta, când va fi finalizat proiectul. Cam toată lumea a fost interesată de aceas-tă puşcă, inclusiv armata română. Dacă va avea succes, produsul va intra în dotarea armatei. O altă vedetă a târgului a fost proiectul transportorului TBT 8×8 care se va face la Moreni. Am avut foarte multe discuţii şi despre celelalte maşini de luptă, SAUR 1 şi SAUR 2, care au fost omologate la Moreni. Multe ţări vor să le achiziţioneze sau să avem o colaborare pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea acestor produse. Au fost interesate firmele şi de anumite componente de artilerie, muniţie de artilerie, foarte mult s-a căutat muniţia pentru infanterie şi artilerie”, a precizat Ulise Toader, citat de Agerpres.
Blindatul pe roţi TBT 8×8 este un produs nou, care va fi realizat de Iveco, în parteneriat cu ROMARM, la fabrica de la Moreni.
Bogdan Bărbulescu, Director Digital Bit, a spus: “Firma Iveco a realizat un parteneriat cu grupul de firme ROMARM în vederea realizării în România a unui transportor blindat 8×8 care este un program strategic pentru armata Româ-niei. Este un transportor amfibiu cu un grad de protecţie foarte ridicat, asigurând protecţia oamenilor din interior şi rămânând amfibiu în acelaşi timp. În prezent, el este în testare de către armata italiană şi de US Marin Corps şi considerăm că prin acest parteneriat armata română are şansa să aibă în dotare unul dintre cele mai moderne vehicule. TBT 8×8 este un blindat pe roţi cu o capacitate de 11 persoane. Estimăm ca într-un an sau doi ani de zile să avem prima serie realizată, dacă Ministerul Apărării agreează soluţia propusă de noi”.
Pentru acest transportor blindat, Grecia a propus un parteneriat, fiind interesată de o colaborare în ceea ce priveşte camerele de luat vederi care vor fi instalate pe transportoarele TBT 8×8. Atunci când se va începe producţia pentru aceste blindate, România ar putea cumpăra din Grecia camerele video. În ceea ce priveşte societăţile româneşti producătoare de armament şi tehnică militară, cele mai multe ţări au fost interesate de Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Cugir, Uzina Mecanică Mija, Carfil şi Tohan.

Sursa: Bursa.ro Via prietenul nostru MCM