Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, în şedinţa solemnă, că Parlamentul este “inima şi mintea naţiunii”, afirmând o naţiune îşi poate pierde teritoriul şi populaţia, însă, rămâne “vie” dacă Legislativul funcţionează.

facepalm

facepalm

“Privind înapoi cu un veac, înţelegem mai bine că Parlamentul nu este o instituţie printre altele, o putere alături de ele. Parlamentul este sinteza naţiunii pe care o reprezintă. Este garantul supravieţuirii naţiunii (…)Parlamentul este mintea şi inima naţiunii. (…) Naţiunea există atât timp cât Parlamentul ei lucrează. (…) O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, Capitala şi armata, dar rămâne vie şi trează atâta timp cât continuă să fie întrupată de Parlament”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în şedinţa solemnă, făcând referire acţiunile Parlamentului din anul 1917 şi la mesajul transmis de acesta.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că toate instituţiile statului pot dispărea, însă, cât timp Parlamentul legiferează naţiunea este “neînvinsă”.

“Toate celelalte instituţii şi puteri ale statului pot fi copleşite, ori pot dispărea, dar atâta timp cât Parlamentul deliberează şi legiferează naţiunea rămâne întreagă şi neînvinsă”, a spus Tăriceanu.

Sursa: MEDIAFAX

Stimați telespectatori, vorba Sandei Țăranu, nu ma zic nimic. A zis musiu tot. În rest, națiunea pare că este momentan vie, dar nu și trează. Am dat-o din tulburel în astenie și-o vom da în caniculă, apoi, îndărăt, în tulburel.

Iulian Iamandi