Nu cred ca exista un titlu mai bun pentru un articol sau o carte de specialitate, poate doar Achtung-Panzer!, ca doar Guderian stia cu d-astea.

Asa ca sa incepem si sa aratam, cu surle si trambite, continuarea celui mai urat tanc din lume…….

blogger-image--1721323024

Arjun Mark II?

Poza e un pic cam scumpa la detalii, dar oricum, prietenii de la defence.pk, mari iubitori ai neamului vecin si prieten indian, se jura ca asta este vehiculul cu care baietii din Delhi vor sa faca excursii la Karachi. Se poate vedea continuarea stradaniei indiene de a face cel mai urat tanc din lume.  Nu au talentul chinezilor la copiat sculele rusesti (pardon) dar au incapatanarea de a merge pe mana Mahabharatei. Nu stiu cat de bun a fost Arjun I, dar din moment ce dupa lupte seculare ce au durat vreo 40 de ani, s-au grabit sa scoata un upgrade, atunci….Oricum, dupa cate se vede, indienii intentioneaza ca pe timp de pace tancul asta sa se ocupe de ogoare si de hranirea miliardului in crestere. Pana atunci, asteptam un nou import de T-90 sau T-72-uri carora sa le puna porecle legendare.

Vesti proaste pentru iubitorii de blindate nemtesti.

pumawiese2gr

Puma IFV

Ministrul apararii din Germania a anuntat ca sunt probleme cu IFV-ul Puma. Mai precis, toate cele 5 prototipuri construite au prezentat complicatii de ordin tehnic, cam rusinoase pentru traditia, precizia si constanta germana. Belele se manifesta la nivelul sistemelor electronice (nu le functioneaza conexiuna la net probabil) insa Bundeswehr-ul stramba din nas si referitor la greutatea vehiculului. Si daca mai adaugi si fapftul ca inauntru pot fi inghesuiti doar 6 racani cu bagajul din dotare, lucrurile se complica si mai tare.

Acestea fiind spuse, eu astept Armata. Acel celebru viitor tanc rusesc, acea imbinare intre T-90, T-95 si Black Eagle pe care numai VIP-urile au vazut-o pana acum si pe care restul muritorilor de rand o asteapta sa faca parte din Agentia de Turism Armata Rusa prin 2015. Asta daca nu anuleaza si Obektul asta intre timp.

Alex Neagu