T-14 Armata, fantezie

T-14 Armata, fantezie

Din cele 20 de tancuri T-14 livrate deja de Uralvagonzavod, câteva ar putea defila în repetiţia care urmează să se desfăşoare în noaptea următoare, parte a repetiţiilor pentru parada care se va desfăşura de Ziua Victoriei pe 9 Mai.

Caracteristicile exacte sunt în continuare clasificate şi doar pe 9 Mai am putea să vedem cum arată mult necunoscutul tanc nou al Rusiei.

Cel mai probabil la repetiţiile pentru paradă T-14 va fi protejat de mijloace de mascare a formei şi a amprentei termice.

Din familia Armata, tancul T-14 se… pare că va dispune de un tun nou de 125 mm (2A82-1M), armă cu caracteristic superioare tunlui german de 120 mm considerat până acum cel mai bun tun de pe tanc.

Despre 2A82-1M se… spune că ar avea îmbunătăţită acurateţea cu 15-20 de procente şi că ar dispune şi de alte avantaje faţă de versiunea precedentă.

Conform presei ruseşti, tancul Armata ar… putea să fie dotat cu un tun de 152 mm special proiectat, adică cel mai puternic tun de tanc din istorie.

Turela tancului T-14 va… fi echipată cu un tun autobat de 30 mm care va putea angaja diverse tipuri de ţinte, inclusiv avioane de atac şi elicoptere. Tunului de 30 mm i se… adaugă o mitralieră de 12,7 mm capabilă să contracareze rachetele antitanc inamice şi proiectile care se apropie cu o viteză de până la 3000 de metri pe secundă.

Echipajul tancului este… dispus într-o capsulă blindată, executată din blindaj multistrat, care separă echipajul de containerul cu muniţie.

Vehiculul T-14 este complet computerizat, echipajul fiind format din… doar oameni, fiecare din ei putând controla armamentul de pe tanc.

Despre T-14 se mai spune că ar dispune de o mare varietate de senzori, dar şi de o antenă APAR (Active Phased Array Radar).

T-14 este propulsat de un motor diesel de 1200 cai putere.

Conform estimărilor preliminare, Armata Rusă are nevoie de 2300 tancuri de acest tip.

Iar cireaşa de pe colivă este următoarea:

“The Armata armored vehicle has the potential to evolve into a fully robotic battle vehicle.”

Sursa: Army Recognition

P.S. – Nu am încredere în tot ce s-a aruncat până acum în media. Am îndoieli să afirm şi să preiau, dar dacă jumătate din cele apărute până acum sunt reale, e timpul să alocăm mai mulţi bani la acatiste.

Căci la Ministerul Apărării banii ajung mai greu decât prin alte părţi.

 

– Iulian Iamandi –