Terestre

Tanchistii rusi au executat trageri in cooperare cu UAV-uri

Tanchiștii ruși din cadrul diviziei de infanterie motorizată din Cecenia, parte a Districtului MIlitar Sud, au executat un exercițiu de tragere cu muniție de război în poligonul Gvardeyets.

T-72B3

T-72B3

Echipajele tancurilor T-72B3 au operat în colaborare cu aparate de zbor fără pilot (UAV), executând foc cu tunurile și mitralierele grele antiaeriene împotriva unor ținte care apăreau și dispăreau, asupra unor ținte mobile care simulau tancuri și asupra unor ținte care simulau un lansator de grenade antitanc și un tun fără recul, la distanțe între 300 și 2000 de metri.

Conductorii tancurilor au executat manevrarea tancurilor în teren dificil cu obstacole naturale, șanțuri antitanc și baricade.

Exercițiul este prima sesiune de trageri din această iarnă.

În urmă cu niște ani, cred că în 2013, am văzut împreună cu camaradul Marius Constantin prima dronă la un exercițiu românesc. Nu îmi amintesc numele acestuia, dar era cu tancuri, MLI-uri și T.A.B.-uri de cercetare, însoțite de Gheparzi.

Eram în poligonul Smârdan, pe Mălina, și de la ridicatul ceții și până la apusul soarelui am luat parte la două exerciții. Primul a fost româno-american, cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei” și infanteriști marini americani, iar cel de-al doilea a avut ca principali actori tanchiștii din Batalionul 284 Tancuri “Cuza Vodă”, OPFOR-ul fiind compus din militari români și britanici.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • Compatibile NATO ? Bizonurile românești fostele t55 fabricate in anii 50? Tancuri cu in blindaj de 10-20 cm, tun de abia 10 cm și viteza de 55 km/h? Pai sa le dea militarilor americani sa.le folosească in teatrele de operațiuni sa vedem dacă se baga in ele. Armata romană este intenționat menținută ineficienta și cu un buget uriaș pe salarii pt diverși generali și secretari de stat făcuți la apelul bocancilor. De ce nu ne dau americanii Abramsurile lor? Asta înseamnă sa fii membru in alianțe militare . sa fii dotat cu tehnica inferioară statului sef din acea alianță. Același lucru a fost și când am fost de partea rușilor. Altfel aveam și noi t72 t80 in compunerea forțelor terestre. Avem aproape 15 ani de cand suntem membri NATO și ce am primit pana acum? Niște transportoare piranha , niște îmbunătățiri pe t55 urile învechite, niște f16 depășite tehnologic și numeric și un scut antiaerian . Armata romană este praf in fata pradatorilor. Iar aici vb de nato și Fed rusa. Singurul motiv pt care suntem in NATO este ca sa le facilitam americanilor situația tactica găzduind le trupele și bazele in țara la noi. cu tehnica cumparate pe banii noștri și exclusiv interesul lor economic. Altfel ne ar da in cap dacă nu am asculta de ordinele lor. Sa ma pis pe armata romană care sta capra in fata NATO . Nu ne va proteja niciodată NATO contra Rusia. Amândouă se înfrupta din România prin șefii din administratie și justiție și prin politicienii vânduți.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: