Primele duzini de tancuri T-90M modernizate vor intra în dotarea Rusiei anul acesta.

T-90M

T-90M

Generalul de armată Alexei Masolov, reprezentantul special pentru Cooperare Tehnică și Militară cu fabrica de tancuri Uralvagonzavod, a declarat că versiunea modernizată T-90M Proryv (Breaktrough) ar putea deveni principalul tanc al Armatei Rusiei:

“We have already prepared the T-90MS [the export version of the T-90M] for a foreign customer and tested it and by decision of Russia’s Defense Ministry we have held R&D work, as a result of which we have developed a good T-90M. And now, as far as I understand, the T-90M ‘Proryv’ [Breakthrough] will be the main battle tank in the army.”

A declarat Maslov cu ocazia Zilei Forțelor Terestre ale Rusiei, pe 1 Octombrie.

Din punct de vedere al eficienței de luptă, T-90M depășește considerabil tancurile precedente, iar proiectarea modulară permite inginerilor să sporească performanțele operaționale prin modernizări succesive.

“The T-90M ensures parity with advanced foreign tanks.”

A mai spus generalul rus.

Fabricantul Uralvagonzavod (parte a corporației de stat Rostec) a semnat cu ministerul rus al Apărării un contract pentru livrarea de tancuri T-90M modernizate puternic în cadrul salonului internațional de apărare Army-2017.

Tancul T-90M Proryv este echipat în principal cu o turelă nouă, care diferă de cea a versiunii originale, precum și cu un motor mai puternic. De asemenea, au fost instalate mai multe sisteme moderne și acum poate schimba informații cu alte vehicule în timp real.

Iulian Iamandi