Suspiciune de coronavirus la Cluj. Pasagerii unui avion care a aterizat de la Varșovia sunt ținuți în avion în așteptarea medicilor. O pasageră prezintă simptome ale virusului din China.

Coronavirus (Artwork)

Coronavirus (Artwork)

ursa de la Varșovia spre Cluj a aterizat la ora 13:03 pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar avionul a rămas la sol, anunță Actual de Cluj.

E vorba despre o aeronavă a companiei de zbor LOT din Polonia. O pasageră din Vietnam prezintă simptome ale virusului din China, iar o ambulanță a sosit la avion.  Toți pasagerii sunt în avion și nu au voie să părăsească aeronava.

Tudorel Lupoaie, director operațional al Aeroportului Cluj, a declarat, pentru Libertatea, că în acest moment se aşteaptă sosirea unor echipaje din oraş ale SMURD, Poliţiei şi Direcţiei de Sănătate Publică. Vor fi făcute verificări pentru a se stabili dacă suspiciunile de infectare se confirmă.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a declarat într-o intervenția telefonică la DIGI24 că din infomarțiile pe care le are, suspiciunea nu se confirmă:

„Este vorba de un caz cu suspiciune de infecție, neconfirmatată. Pasagera s-a autodeclarat ca fiind în contact cu populație expusă la risc. Numai în cazul în care confirma suspiciunea, ceea ce nu s-a întâmplat, ea va fi trimisă la Matei Balș (în București). Din informațiile pe care le avem nu s-a confirmat această suspiciune”.

Iulian Iamandi