SuperTucano (Foto EMBRAER)

Embraer a anuntat de curand ca si-a extins lista de clienti in Africa. Cei trei beneficiari sunt Burkina Faso (3 avioane utilizate in patrulari pe frontiera), Angola (6 avioane, cu livrari incepand anul acesta) si Mauritania (care ar urma sa le foloseasca in misiuni COIN). Valoarea contractelor, include sprijin logistic, antrenament si piese de schimb si se ridica la 180 milioane $.

“SuperTucano are un inalt grad de eficienta si costuri reduse de operare. Capacitatea lui de a executa misiuni de supraveghere si contrainsurgenta in face ideal pentru operatiunile in Africa,” declara Luiz Carlos Aguiar, Presedintele Embraer Defesa e Segurança.

Odata cu acesti noi clienti, numarul utilizatorilor de A-29 SuperTucano din America de Sud, Africa si Asia de Sud-Est, creste la 9.

A-29 este echipat cu tehnologie de ultima ora, sisteme de vedere pe timp de noapte, senzori electro-optici si IR, telemetru/iluminator laser si poate transporta o cantitate mare de armament. Avioanele SuperTucano au zburat un total de 130000 ore din care peste 18000 in misiuni de lupta.

SuperTucano poate executa o gama larga de misiuni printre care atac usor, contra insurgenta, supraveghere si interceptie aeriana.