Gripen NG Demo, Aerospace Forum Sweden 2012

Gripen NG Demo, Aerospace Forum Sweden 2012

Ministrul suedez al Apărării a anunţat Vineri că Suedia va merge mai departe cu achiziţia noii generaţii de avioane Saab Gripen.

“Global developments and Russian action in Ukraine, with troops in the country, underline the importance of us pursuing the acquisition of the next generation fighter aircraft,”

A declarat Karin Enstroem pentru postul public de televiziune  SVT.

“This is also about our security and defence capability in the future,”

A mai adăugat ministrul.

Guvernul suedez a anunţat în trecut că va cumpăra JAS 39 Gripen E numai dacă va exista un alt cumpărător cu care să împartă cheltuielile de dezvoltare.

Elveţia plănuia să cumpere 22 din cele 60 de avioane Gripen E comandate de Suedia şi să împartă costurile de dezvoltare, până ce votanţii să respingă această decizie la referendumul din luna Mai a acestui an.

SVT estimează că preţul suplimentar pentru Suedia se situează în jurul a “câteva miliarde” de kronor, reprezentând câteva sute de milioane de euro.

Din fericire pentru Suedia, decizia de a merge mai departe cu achiziţia a fost susţinută chiar şi de către principalul partid al opoziţiei – partid care conduce în sondaje înainte cu o lună de alegerile generale.

“The 60 jets are due for delivery in 2018.”

Mişto. De ei, desigur.

Sursa: Gloabl Post

– Iualian Iamandi –