Archer, datatorul de sanatate curata. La doze de 155...

Archer, datatorul de sanatate curata. La doze de 155…

Suedejii, oameni zdraveni la cap, se tin de Aparare si continua sa isi pazeasca bostana cam ca… intotdeauna. Evident, difera inventarul curent – dar nici curentul nu mai e ce a fost mai ani.

Fortele lor inarmate vor semna pe 23, luna asta, de primire pentru un prim buchet de tunuri autopropulsate Archer FH-77 BW L52.

Preferatul meu la categoria “155”.

Sase-ori-sasele stantat “made by BAE Systems” – ca doar n-o fi “Made In China”… – va merge in prima faza doar la Regimentul 9 sub forma unei baterii formata din patru piese de preserie, iar alte douazeci de bucati urmeaza sa ajunga in za suidish army in cursul anului viitor.

Pe langa obuzierul de 155mm si 52 calibre, cu incarcatorul automat care tine 21 lovituri, Arcasul mai este echipat si cu o turela telecomandata Protector 151, fabricata de norvegienii de la Kongsberg. Fiecare sistem autopropulsat vine la pachet cu un vehicul de sprijin si reaprovizionare cu munitie.

Lena Erixon, mai marele peste FMV declara:“This is a project that delivers one of the best artillery systems.We have met with both successes and setbacks in the project, but now finally delivered the first four vehicles.”

Erixon mai zice ca SPH-ul va fi supus la cazne, munci si incercari la Regimentul 9 si ca melitaurii respectivei unitati vor beneficia – cum altfel ? – de instruire in utilizarea noului sistem.

Alti douazeci si patru de arcasi vor ajunge dincolo de gard, in ograda Norvegiei.

Sursa:
Lenta

– Iulian Iamandi –