Tilt rotor UAV

Zilele trecute, Coreenii din Sud au scos la lumină ultima lor creaţie în domeniul vehiculelor aeriene fără pilot (UAV), care este chiar cel mai rapid din lume, la categoria decolare şi aterizare pe verticală.

UAV-ul posedă rotoare orientabile, deci poate decola şi ateriza ca un elicopter, iar când are nevoie de viteză… zboară precum un avion.

UAV-ul a fost în dezvoltare începând cu anul 2002 şi este cel de-al doilea aparat de zbor “tilt-rotor” şi în acelaşi timp primul UAV cu asemenea capabilităţi.

Din declaraţiile oficialilor sud-coreeni, UAV-ul are o viteză de croazieră de 400 kilometri pe oră, comparativ cu cea mai cunoscută dronă din lume, Predator, care atinge 135 kilometri pe oră ca şi viteză de croazieră.

Dezvoltatorii lucrează acum la o variantă mai mică cu 40 de procente, din dimensiunile curente: 5 metri lungime, 7 metri lăţime şi greutatea de o tonă.

“It can also be used as the platform for a personal air vehicle that is capable of door-to-door operations without a runway,” Nam said, adding many investors and buyers were already showing interest in the new aircraft.

Sursa: Unmanned