Marină

Submarinul suedez HShMS Gotland a trecut prin procesul MLU

HShMS Gotland a încheiat procesul de modernizare la jumătatea duratei de exploatare și va fi relansat, urmând să înceapă testele în mare.

HSwMS Gotland

HSwMS Gotland

Constructorul de submarine Saab a comunicat că va găzdui un eveniment digital cu ocazia ceremoniei de relansare a submarinului Gotland, pe 20 Iunie anul acesta.

“The relaunch of Gotland is an important milestone in the evolutionary development of the Swedish submarines. After a comprehensive upgrade, integrating the latest generation of important systems such as the Stirling Engine, modern sensors and new management functions, Gotland is almost a new submarine, ready to take on missions around the world.“

A declarat Gunnar Wieslander, senior vice president, head of business area Kokums în cadrul companiei de apărare suedeze Saab.

Gotland și nava-soră HShMS Halland sunt modernizate de către Saab Kockums în cadrul unui contract în valoare de 2,1 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 248 milioane de dolari) semnat cu Sweden’s Defense Material Administration (FMV) în luna Iunie a anului 2015.

Halland este încă în faza de modernizare, urmând să fie relansat la doisprezece luni distanță de Gotland.

În cadrul programului Mid-Life Upgrade, submarinele de 60 de metri vor primi un segment de cocă suplimentar de doi metri lungime pentru instalarea motoarelor AIP (Air-Independent Propulsion) de generația a treia, un compariment pentru lansarea scafandrilor și modernizări la sistemele de management al luptei și al navei.

Iulian Iamandi

4 Comments

  • Cum ziceam in episodul cu Damen+Saab – Suedia reprimeste in serviciu activ pana in 2020 submarinele din clasa Gotland, ceea ce ar putea insemna o disponibilizare a clasei Sodermanland. Iar daca Romania se va hotara sa cumpere A26 poate cere macar un submarin in chirie pentru antrenament pana la venirea celor noi.

  • Si Roamnia are mare nevoie de mai multe submarine si unul dintre cele mai bune si mai performante si mai mult analiza calitate pret care spune totul, este submarinul A 26 . Da Domane minte si romanilor …

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: