Marină

Submarinul rusesc Novorossiysk va opera in Marea Neagra

Project 636.5 Varshavyanka head diesel-electric submarine Novorossiysk

Project 636.5 Varshavyanka, Novorossiysk

Submarinul diesel-electric Novorossiysk aparţinând clasei Project 636.5, construit pentru Flota Rusă a Mării Negre, va fi predat Marinei Ruse pe 28 August, a declarat o sursă de nivel înalt din sectorul industriei militare către ITAR-TASS.

“A festive St. Andrew naval flag-hoisting ceremony will be held abroad Novorossiysk at the Admiralty Wharfs in the city of St. Petersburg on August 28,”

Sursa citată a precizat că submarinul Novorossiysk va efectua probe în poligoanele cu ape adânci ale Flotei Mării Negre, după ce nava fi acceptată în serviciu.

Project 636.5 Varshavyanka diesel-electric submarine Novorossiysk 4

Project 636.5 Varshavyanka diesel-electric submarine Novorossiysk

După terminarea probelor, submarinul Novorossiysk va fi trimis către o bază navală situată la Marea Neagră.

Construirea submarinului Novorossiysk a început în luna August a anului 2010.

Submarinele acestei clase aparţin celei de-a treia generaţii, dezvoltate de către Biroul de Proiectare Rubin din St. Petersburg şi sunt considerate a fi cele mai silenţioase  din lume, având pe lângă acest avantaj şi un nivel de capabilităşi de luptă mai ridicat decât submarinele proiectelor precedente.

Project 636.5 Varshavyanka diesel-electric submarine Novorossiysk 4

Project 636.5 Varshavyanka diesel-electric submarine Novorossiysk

Submarinele proiectului Varshavyanka sunt modernizate fundamental în mod special pentru Marina Rusiei şi dotate cu ultimele generaţii de rachete, torpile, echipamente radioelectronic şi hidroacustic.

Submarinele acestei clase pot atinge o viteză maximă de 20 noduri la suprafaţă. Imersiunea maximă la care pot ajunge este de 300 de metri. Autonomia submarinului este de 45 zile.

Nava are un echipaj format din 52 oameni.

Submarinul are un deplasament de aproximativ 4000 tone.

Submarinul Delfinul, clasa Kilo

Submarinul Delfinul, clasa Kilo. Ar prinde bine…

În lunile Octombrie şi Noiembrie ale acestui an vor începe construcţiile submarinelor cu numerele cinci şi şase ale acestei clase, Veliky Novgorod şi Kolpino.

Directorul general al Şantierului Amiralităţii, Aleksandr Buzakov, a declarat cu ceva timp în urmă că în cursul acestui an vor fi livrate către Marina Rusiei trei submarine Project 636.3: Novorossiysk, Rostov-on-Don, Stary Oskol.

Sursa: ITAR-TASS

 

– Iulian Iamandi –

14 Comments

 • Las ca noi am acoperit si partea asta, am tinut o licitatzie pt 18 torpile ASW la care parca nu s-a prezentat nimeni 🙂 , pt ca era comanda prea consistenta si le depaseam capacitatile de productie 🙂 🙂

  • Pe noi si Marina Romana nu vad de ce ne-ar ingrijora ca rusii au in M.Neagra 2-3 sau 6 submarine, ca ai la ceafa un pistol sau o mitraliera tot un drac.

   Mai nasol ca isi creaza ditai capabilitatile de debarcare, cu un Mistral+2 Ivan Gren deja au capacitatea de a debarca o brigada mecanizata intarita cu mijloace aa si artilerie serioase+parasutisti+coloana a cincea+elicoptere de atac.

   In prezent o forta de gen debarcata in sudul Dobrogei cu suport aerian nustiu daca mai poate fi oprita pana la M.Macinului, singura speranta este un colaps logistic al lor.

   • Bre, ceva interes au starnit sujmarinurile sovietice, dovada ca ministerul dezarmarii nationale a platit pt un al patrulea Puma Naval, instaleaza niste sonare Thales pe ele si daca vreunui producator i se face mila si vine la o licitatie romaneasca pt 3 scobitori, doua pachete de servetele si 18 torpile poate le si inarmeaza…

    Poate or mai inarma si OPVurile alea doua mari inainte sa le manance rugina.

    Relativ la Mistraluri si debarcari de brigazi mecanizate la noi e liniste totala 🙂 … ai atacam cu Styxuri, cu IAR99 cu bombe de 100kg si mai vedem noi…F35 cu NSM nu crez’ca o sa avem in dotare…

    De logistica nu-i bai, ca-s destule microbuze si pt 100 de lei biletul ai aducem la Bucuresti fara probleme 🙂

    In rest parca au dat la TV ca marinelilor americanci de pe USS Vella Gulf le plac micii, poate mai stau pe aici…

    Sincer, nu stiu daca cineva se mai agita si mai face scenarii pt apararea in fata unei invazii sovietice de orice fel, pe mare, prin aer, pe sub pamant sau teleportata. Cu ce mai avem nu stiu daca e cazul sa-si mai bata capul 🙂
    Depindem exclusiv de Alianta.

 • eu cred ca ne.ar avantaja mai mult sa avem corabii ca bricul mircea pe vele de se poate.
  Parerea mea ca aceasta inmultire a tehnicii de lupta in forta a rusilor vine de la faptul ca americanii au intrat prea mult in M.N. turcii stand in banca lor cu stramtoarea. Proabil ca americanii nu vor mai fii asa veseli cu donald, tuxtrun, etc. cand vor stii ca sua ei pot fii vreo 3 suburi sub ei. Si totusi inarmarea nu e ca contra pt.romania, ci sunt altii cu ganduri mai razboince.

  • Rusii au anuntat de cativa ani ca isi vor moderniza si intari flota inclusiv la Marea Neagra.Planul lui Putin de modernizare a fortelor armate este elaborat si pus in aplicare de cativa ani, in functie de banii disponibili.

  • problema ptr rusi nu e numai existenta unei singure tabere mari ce sta sa se uite in curtea lor
   ci faptul ca haita de lupi mai micuti se mareste in jurul lor
   ma intreb ce ar fi facut sa nu aiba o deschidere a teritoriului asa de mare
   in jur mai nimeni nu e “friendly” cu ei ,nici macar china ,care atunci cand vrea mai copie ceva fara sa le pese de proteste
   in ciuda presiunilor lor ,nu reusesc decat sa radicalizeze si mai mult “periferia”
   totusi eu contrar parerilor multora cred…..,ca suburile au un rol limitat intr-o mare inchisa
   aviatia poate atinge aproape orice pct in marea neagra si posibilitatile de atac sunt multiple
   suburile ,daca e sa o iei pe filme “sf” pot fi ptr sabotarea proiectelor energetice ,nu ptr a ataca flota de suprafata

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: