S527 Scire

Marina Militara Italiana a anuntat joi ca unul din submarinele sale a lovit noaptea trecuta un cargou in largul coastelor Calabriei. Accidentul nu s-a soldat cu avarii majore si nici cu victime.

S527 Scire, submarinul implicat in incident, este un submersibil clasa U212, fabricat in Gemania de catre HDW si a intrat in serviciul Marinei italiene in 2007. Scire se afla in deplasare catre zona unde urma sa desfasoare exercitii cand s-a ciocnit de o nava cargo in Marea Ionica. Cargoul a continuat deplasarea iar sumarinul s-a intors catre baza fara a intra in imersiune.

A fost constituita o comisie care sa investigheze cauzele accidentului.

Via:
TheLocal.it

Acesta nu este singurul incident de acest tip din ultima perioada:

Pe 9 Mai crucisatorul american USS Lake Champlain (clasa Ticonderoga), parte a Gruparii Navale a portavionului USS Carl Vinson, s-a ciocnit cu o nava nava de pescuit coreeana,  502 Namyang, in sudul insulei Ulleung. Ambele nave si-au continuat deplasarea prin mijloace proprii.

La sfarsitul lunii trecute, Liman – nava de spionaj apartinand Flotei Marii Negre, s-a scufundat in urma coliziunii cu un cargou la 40 km Nord-Vest de stramtoarea Bosfor. Toti cei 78 de membri ai echipajului au fost salvati.

Marius Constantin