Unul dintre cele doua submarine nucleare Project 954A Kondor/Sierra II (via warfare.ru)

US Navy a detectat si urmarit luna trecuta un submarin de atac rusesc, la o distanta mai mica de 300 de mile fata de Coasta de Est a SUA. Cu toate ca nu a intrat in apele teritoriale americane, sosirea submarinului rusesc in zona a coincis cu inceperea unor manevre de antrenament ale unei Grupari de Lupta in largul coastelor Floridei.

Este pentru prima oara cand un submarin din aceasta clasa (Sierra II) e detectat atat de aproape de coastele Statelor Unite. Se presupune ca submarinul face parte din Flota Nordului.

Submarinul a fost detectat acum doua saptamani la 275 mile de sudul Coastei de Est, fiind filat continuu de mijloacele US Navy. Conform unor oficiali din Pentagon, rusii nu s-au propiat de cea mai mare baza de submarine de atac din zona, Kings Bay, statul Georgia.

Intrebat cum a fost descoperit submarinul rusesc, un oficial al Pentagonului a declarat ca “lucrurile au decurs exact asa cum trebuiau sa decurga”. 

Ieri, rusii se aflau la aproximativ 600 mile de Statele Unite pe cap compas est, catre Europa.

Un oficial american a emis ipoteza ca submarinul rusesc ar fi desfasurat un exercitiu antisubmarin: “They are doing what the U.S. does, patrolling and conducting exercises.”

Sierra II este similar clasei Los Angeles, fiind inarmat doar cu torpile si alte arme antisubmarin.

Via ABC

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română;Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;