Armata Romana Fortele Aeriene

Sub zodia riscului: doua escadrile la Agricultura!

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat luni ca vrea sa combata grindina cu ajutorul avioanelor. “Ne gandim la doua escadrile de avioane care sa intre in aceste zone unde stiinta descopera ca este un pericol si sa facem fata, urmand ca pana in 2020 sa acoperim intreaga tara”, a declarat Daea intr-un interviu pentru Agerpres.

F-22 Raptor

F-22 Raptor

Ministrul Agriculturii nu a dat detalii despre tipul de avion ce urmeaza a fi folosit si nici despre tehnologia necesara. Reamintim ca o escadrila militara e compusa din 12-16 avioane, in functie de tipul aeronavelor (vanatoare, bombardament etc).

Daea a vorbit si despre combaterea grindinei prin intermediul unor rachete speciale, anuntand ca in acest an se vor deschide 65 de noi puncte de lansare. “Este greu sa stapanesti natura. Nimeni nu are cheia naturii pentru ca, daca am avea-o, am putea fi mai mult decat ce suntem astazi, dar nu ne propunem si nici stiinta nu isi propune, pentru ca nu poate, cu atat mai mult un ministru, care este angajat zi de zi in munca lui. Nu ne lasam la mana naturii, suntem in cadrul ei, iar agricultura tarii se desfasoara tot timpul sub zodia riscului”, a mai spus Daea pentru Agerpres.

Sursa: HotNews

Bine Bo$$!

Iulian Iamandi

5 Comments

 • Mă scuzaţi,e vorba de o fake news,o farsă sau e real ? Pentru că dacă e real,înseamnă că trăim într-o lume paralelă……………………..

 • Pai da, dar “escadrila AGRICOLA” :)))) este la fel ca escadrila militara? Poate “escadrila agricola” este formata din 2 aeronave! :))))

  Doamne ajuta!!!! -NE :)))

 • Cum sa nu fie agricultura sub zodia riscului când un fermier roman ia 150€/hectar iar un fermier oleandez sau italian 459€/hectares?
  Sesizati curva diferenta?
  Eu cred ca diferenta nu o face sistemul antigrindina sau alt sistem ci costul redus al terenurilor luate de samsari care vand mai departe strainilor dupa ce strang loturi de zeci sau sute de hectare plus subventiile inegale distribute de mUE.
  Mai sunt si altele dar scriu pe o tastatura engleza si mi-e greu sa modific fiecare icuvant dupa ce scriu.

 • asta cu anti-grindina e o trasnaie – sa ne facem un sistem anti-grindina care nu e dovedit si chiar daca ar functiona ar costa mai mult decat pagubele provocate de grindina.

  dar ideea cu refacerea unei flote de avioane utilitare nu ar fi rea, presupunand ca ar gasi ce sa faca cu ele – ideea asta cu zburatul in furtuni nu e prea nimerita.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: