In lipsa unei poze sugestive cu Guardian Angels, postez o fotografie a subsemnatului alaturi de prietenii din DCSL si Asociatia Traditia Militara

In lipsa unei poze sugestive cu Guardian Angels, postez o fotografie a subsemnatului alaturi de prietenii din DCSL si Asociatia Traditia Militara (Foto: Marius Constantin, Resboiu)

US Air Force trimite personal si tehnica apartinand de “Guardian Angels Weapons System” la Baza Aeriana Diyarbakir, Turcia.

Operatori specializati in “combat rescue; pararescue; evasion, resistance and escape” (parca suna mai familiar in original bananas, impreuna cu platforme HH-60G, Pave Hawk si HC-130 au inceput a soseasca pe teritoriul Turciei pentru sprijinul operatiilor aeriene impotriva ISIS in Siria si Irak.

Misiunea Ingerilor Pazitori este de a salva pilotii care ar putea fi doborati in zone ostile in mijlocul luptei.

Purtatorul de cuvant al US Air Forces in Europe – Air Forces Africa, a evitat sa dea detalii legate de care unitate a Ingerilor Pazitori a fost trimisa in Turcia.

Una dintre principalele unitati din Europa isi are baza pe Lakenheath AFB in Anglia.

Prezenta unei unitati de cautare salvare in lupta va ridica moralul pilotilor americani si ai coalitiei care opereaza in Siria si Irak.

La finalul anului trecut, un pilot iordanian de F-16 a fost capturat in viata pe teritoriul Siriei dupa ce avionul s-a prabusit din cauza unei defectiuni mecanice. Acesta a fost executat de catre teroristii din ISIS.

 

Sursa: Armyrecognition

 

Iulian Iamandi