Prototipul cu numarul 1 al J-20

Potrivit unui raport destinat Comisiei SUA-China Pentru Economie și Securitate (instituție a Congresului American care monitorizează relațiile economice și de securitate dintre China și SUA ), America a subestimat puterea militară a Chinei, potențialul acesteia de dezvoltare și capacitatea industriei militare chineze de a susține dezvoltarea.

Raportul relevă grave erori în cea ce privește estimarea de către SUA a capacității de dezvolta și construi submarine, avioane stealth sau rachete balistice anti-navă.

Acuratețea s-ar putea îmbunătăți substanțial dacă experții americani ar cunoaște limba chineză sau dacă ar citi comunicatele emise de institutele de cercetare și companiile producătoare de echipament militar din China…spune raportul.

Pentru a evita repetarea unor presupuneri greșite în următorii ani este recomandată o reevaluare a tuturor analizelor făcute până acum referitoare la China.

Sursa :

http://www.defensenews.com/article/20120405/DEFREG03/304050003/U-S-Underestimates-China-Military-Growth-Study?odyssey=tab|topnews|text|FRONTPAGE