Air Force Space Command

Air Force Space Command

US MoD a comunicat ca testele cu rachete interceptoare bazate pe sol din cadrul Ballistic Missile (ABM) U.S. a dat gres.

Racheta, lansata de la Vandenber Air Force Base din California, subordonata Air Force Space Command, trebuia sa intercepteze o racheta balistica cu raza lunga lansata de pe atolul Kwajalein din Insulele Marshall, Oceanul Pacific.

Astfel, nu au fost atinse obiectivele propuse.

Specialistii vor investiga cauzele care ar fi putut provoca nereusita.

Incepand din anul 2008, nici o racheta interceptor cu baza pe uscat nu a reusit sa atinga tinta – comunica France Presse.

Dupa doua teste soldate cu esecuri, in 2010, testele au fost temporar oprite.

In Alaska si California sunt amplasate 30 de lansatoare de rachete interceptoare, care au un cost total de circa 34 miliarde de dolari.

Pentagonul doreste sa trimita in Alaska alte 14 interceptoare, la un cost de aproximativ un miliard de dolari.

Se presupune ca sistemul de protectie antiracheta va apara SUA impotriva amenintarilor in crestere din partea Coreei de Nord.

Sursa: Lenta

Intre timp, sistemul are degetele rare din cate se vede.

Iar daca americanii isi permit sa pozitioneze bazele lansatoare de interceptoare antiracheta in Alaska, tinte fiind, ma intreb precum un fals-naiv daca nu cumva Deveselu, tinta fiind, nu ar trebui mutat cu totul precum blocurile si bisericile in vremurile comuniste, fix in Alaska, la loc cu racoare.

Ori, mai serios de data asta, arunc o idee-intrebare: nu am putea deveseli totul pe o platforma maritima derivata dintr-una din cele care se construiau pe la noi prin tara?

 

– Iulian Iamandi –