Este foarte probabil ca Pentagonul să decidă amplasarea de sisteme anti-rachetă în Irak ca răspuns la atacul Iranului cu rachete balistice asupra unei baze militare de pe teritoriul irakian unde erau găzduiți militari americani, a declarat un oficial al Apărării pentru Fox News.

Lansare de racheta Patriot - Istria 19, Poligonul Capu Midia

Lansare de racheta Patriot – Istria 19, Poligonul Capu Midia

Mutarea Statelor Unite ale Americii este motivată de trimiterea unui număr de militari americani la un spital din Germania după ce aceștia s-au plâns de răni la cap în urma atacului iranian cu rachete balistice.

Unsprezece militari americani au fost retrași din Irak pentru tratament, a informat un purtător de cuvânt pentru forțele americane din Orientul Mijlociu.

Prezent la Davos, la reuniunea a 3000 de demnitari și lideri din mediul afacerilor cu ocazia World Economic Forum, președintele Donald Trump a încercat să minimalizeze situația declarând:

“I heard that they had headaches, and a couple of other things, but I would say and I can report it is not very serious.”

Pe opt ianuarie anul curent, Iranul a lansat unsprezece rachete balistice cu rază scurtă asupra al-Asad Air Base în Irak unde erau găzduiți peste o mie de militari americani. Atacul a reprezentat riposta în urma eliminării de către Statele Unite ale Americii a generalului iranian Qassem Soleimani.

Iulian Iamandi