Suhoi Su-30SM

Primul avion de luptă multirol din podgoria Suhoi, botezat Su-30SM, a efectuat primul zbor la fabrica de avioane Irkutsk.

Un comunicat de presă al celor de la Biroul de Proiectare Suhoi ne aduce la cunoştinţă că această pasere este o dezvoltare a familiei Su-30MK, customizată după specificaţiile Forţelor Aeriene Ruse şi are ceva modificări: sistemul radar, sistemele radio şi de identificare, scaunele catapultabile, precum şi un număr de sisteme de suport. Pe lângă aceste schimbări, s-a lăsat – aţi ghicit! – şi cu o altă configuraţie a armamentului.

Nou-zburatul multirol Su-30SM va permite ruşilor executarea misiunilor de superioritate aeriană, dar şi pe cele de atac la sol, în acelaşi zbor, sporind semnificativ muşchii Forţelor Aeriene Ruse.

Multirolul Su-30SM va concura direct cu avioanele occidentale F-16, Eurofighter şi Rafale, putând fi considerat un avion din generaţia 4.5.

Care este el un superb, de-ar fi fost introdus mai înainte în serviciul Forţelor Aeriene Ruse… cică ar fi fost un competitor formidabil în faţa avioanelor imperialiste multirol, multi-tasking şi omnirol. Plus F-16 portugheze la mâna a doua!

Sursa: DefenseWorld

– Resboiu –

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.