Accidente aviatice Aviaţie

Su-30 MK2 infipt in harta

Su-27 UB din Belarus, prabusit in 2009

Su-27 UB din Belarus, prabusit in 2009

Un Su-30 MK2 a percutat harta la 130 km nord de Komsomolsk pe Amur, dupa ce decolase de pe pista KNAAPO pentru un zbor de testare. Conform unor surse din Directoratul Principal pentru Investigatii Militare, exact inainte de a parasi aeronava, pilotii au raportat un incendiu la unul dintre motoare. Ambii piloti s-au catapultat in bune conditii, dar se pare ca unul dintre ei a fost ranit la contactul cu solul.

“While executing acceleration to a maximum speed, the first pilot reported a fire in the right engine. The flight controller immediately ordered the crew to eject. The investigators are taking all necessary steps to establish the cause of the crash,” a declarat un purtator de cuvant al Directoratului Principal pentru Investigatii Militare.

Aeronava apartinea uzinei KNAAPO, si executa zoruri de rutina pentru teste, inainte de livrarea la beneficiar.

Sursa FOTO:
FC

Sursa:
RIA

5 Comments

  • Eu nu am prea inteles cum vine asta, daca era doar unul dintre motoare de ce nu au incercat sa salveze aparatul, teoretic ar trebui sa poata zbura SU 27 si cu un singur motor, sau erau la inaltime prea joasa pentru a incerca manevra asta?
    Oricum bine de piloti ca au parte de cele mai bune scaune de catapultare din lume si au scapat teferi.

  • Sursa zice ca asa au primit ordin de la controlorul de zbor…
    Oricum…nu e prima duda de genu’ asta pe care o face KNAAPO… Acu ceva vreme, un Su-30 a aterizat fortat exact la sfarsitul zborului de livrare dupa o revizie capitala…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: