Su-27

Su-27

Pana la sfarsitul acestui an, aproximativ 20 de avioane de superioritate aeriana Su-27 ale VVS vor fi campate permanent pe baza aeriana Belbek, in proaspat anexata Crimee.

Informatia a fost facuta publica ieri de surse din Ministerul Rus al Apararii. In viu-grai, declaratia a sunat cam asa: “Pana la sfarsitul anului cam 20 de SU-27 vor fi dislocate la baza aeriana Belbek in serviciul unitatii rusesti de aparare aeriana.”

Cele 20 de Flankere cu stea rosie vor lua locul a aproximativ 50 de aparate de zbor cu cocarda bicolora galben-albastra  – incluziv MiG-uri 29 proaspat modernizate de guvernul de la Kiev – care au fost prinse in ograda bazei aeriene la momentul ocuparii facilitatii de catre separatistii pro-rusi. In prezent aproape toate avioanele au fost returnate in Ucraina.

Avioanele VVS din Crimeea vor fi zburate de piloti rusi pentru simplul fapt ca, ucraineenii care au sarit gardul, preferand sa ramana in peninsula devenita proaspat teritoriu rusesc, nu sunt cu antrenamentul tocmai la zi. Situatia ar trebuis a fie remediata cam in jumatate de an.

Via:
RIA

– Marius Constantin –