Accidente aviatice Aviaţie

Su-25 prabusit

Suhoi Su-25

Scurt şi la obiect, precum orice veste tristă: un avion Suhoi Su-25 aparţinând Forţelor Aeriene Bieloruse s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament efectuat la altitudine joasă.

Pilotul, Nikolai Gridnyov, conform agenţiei de ştiri BELTA, deşi a primit ordin să se catapulteze a preferat să rămână la bordul avionului pentru a evita prăbuşirea acestuia peste un sat.

Bielorusia dispune în inventar de peste şaptezeci de avioane de atac la sol Suhoi Su-25.

Sursa: RIA Novosti

 – Resboiu –

7 Comments

 • Dumnezeu sa il ierte si odihneasca in pace…..trist…..Inca odata se demonstreaza ca pilotii sunt oameni responsabili si cu inima mare care prefera sa se sacrifice pe ei insisi pentru a-i salva pe semenii lor.

 • Loc – colonel Nikolai Gridnev, pilot de clasa 1, avionul s-a prabusit la 2 mii de metri de la localitate, totul s-a petrecut la altitudinea de 200 m. ( aici ai fractiuni de secunda timp sa i-ai o decizie corecta… )

  • Su25 e biloc. Copilotul sau shturmovik cum le zice a scapat? Sau Gridnev era singur in avion? Pacat de el, a preferat sa nu percuteze un sat locuit in loc sa se catapulteze in extremis. Uite, de aia pilotii sunt iubiti de toti indiferent de neam sau tara. Au un stil teribil de crancen de a-ti arata responsabilitatea lor.

   • Cum sta treaba cu catapultarea? Se poate face doar intr-o anumita pozitie , la o anumita inaltime?
    Dumnezeu sa-l ierte!

    • cind trebuie sa manevrezi la inlatime de 200 metri un avion necontrolabil, s-ar putea sa nu reusesti., in noutati la rusi se zice doar de un singur pilot..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: