Diverse

Stiri cu rusi: Tu-22M3 trece la M3M iar politia americana cumpara Saiga 12

Tu-22M_Backfire-03

Tu-22M

30 de pasaroi Tu-22M3 vor trece la standarul M3M pana in 2020, adica vor fi modernizate sistemele avionice, echipamentele electronice si senzorii. Cine vine cu stirile astea de fapt si de ce? Tu-22M3 Backfire C, dupa codificarea NATO este un bombardier super-sonic care de obicei patruleaza pentru a speria vecinii, cam la fel ca si Ursul, dar mai frumos, mai nou, si mai rapid. Cu o raza de actiune de aproape 7000 de km si o incarcatura de 24 de tone de pocnitori, poate cara  bombe conventionale, nucleare si rachete de croaziera cu focoase conventionale sau nucleare. Rusii au cam 141 de astfel de aparate, in diferite configuratii si standarde de modernizare.

Teoretic, ar urma sa fie inlocuit de catre PAK DA (a nu se confunda cu generatia 5 PAK FA) care momentan e in desen tehnic la Biroul Tupolev.

Saiga 12K cu luneta Cobra

Saiga 12K cu luneta Cobra

Fabricantul din Izhmash de AK-47 vinde si pe piata americana din plin si nu doar arme pentru pasionati ci si pentru dotarea standard a politiei yankeilor, in discutie fiind modelul semiautomat Saiga-12. Haraso.

Sursa: en.rian.ru, poze si informatii

10 Comments

  • la asta nu m-as fi asteptat niciodata; cand am descoperit Saigaua, acu vreun an, intr-un shooter online, am avut aceeasi surpriza.
   Mi se parea normal sa evolueze din AK mitraliere, pusca cu luneta, SMG, pusti de vanatoare, dar la SHOTGUN nu credeam sa se-ajunga 🙂
   Poate fac astia si-un mortier derivat din AK 🙂

 • Tu-22 pare a fi rivalul perfect pt F-111…numai ca cred eu ca are payloadu mai mare..mai ales ca a fost conceput ca bombardier de la inceput spre deosebire de F….
  Cat despre ak nici nu ma mira…e o arma foarte buna si foarte rezistenta(banuiesc ca ei au avut ca principal criteriu rezistenta)…

  • E un vis pentru piloti., foarte frumoasa pasare.
   PAK DA va inlocui Tu 160 si Tu 95. iar asta, Tu 22, partial va fi modernizat,partial inlocuit cu unele modele de Su 34.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: