Aspect de la simpozionul desfasurat cu prilejul zilei Statului Major General

Prinsi cu una-alta si aflati mai mult in fuga, fiecare cu cate ceva de rezolvat, am uitat ca a fost ziua Statului Major General. Am ratat momentul, si adaugam ratarea in sertarul cu regrete.

Trecand peste remuscari, ne inclinam cu respect “bunicului” S.M.G. care a implinit 153 de ani de existenta, o suta cincizeci si trei de ani dintre care cei de cumpana au fost plini de sacrificiul suprem al bravilor nostri ostasi.

De la simpozionul dedicat momentului aniversar, reproducem cateva citate:

“Toţi cei care au făcut parte din această structură de elită a armatei au condus acţiunile militare ale ostaşilor noştri în timp de război şi au reformat şi înzestrat organismul militar. Mai mult, de-a lungul timpului, Statul Major General a fost condus de adevăraţi lideri militari care s-au impus în faţa decidenţilor politici de atunci şi au reuşit crearea unei armate ce a făcut istorie în acest colţ de lume”.

Ministrul Apararii Nationale, General Locotenent (r.) Corneliu Dobritoiu

“Statul Major General are obligaţia de a conduce acest proces şi de a sprijini deciziile politice prin prezentarea unor soluţii coerente, eficiente, viabile şi realiste.”

Seful Statului Major General, General Locotenent Stefan Danila

Multumita prietenului nostru Radu89 care l-a publicat pe SemperFidelis, am descoperit acest film pe care vi-l propun pentru vizualizare.

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;