INS Sindhurakshak (via Wiki)

Submarinul diesel electric, clasa Kilo, INS Sindhurakshak, supus unor modernizari la santierul naval Zvezdochka, Severodvinsk, va incepe testele pe mare saptamana viitoare, conform unei surse din interiorul Centrului de Reparatii Navale. Aceeasi persoana declara ca dupa finalizarea testelor, Sindhurakshak va fi predat beneficiarului, Marina Indiana, pana la sfarsitul anului in curs.

Contractul de modernizare, pe o perioada de 27 luni, a fost semnat de catre reprezentanti ai santierului naval si ai Guvernului Indian, in iunie 2010. Centrul de Reparatii Navale Zvezdochka este specializat in repararea/conversia/modernizarea submarinelor clasice si nucleare si incepand cu 1997 a asigurat conversia mai multor unitati submarine indiene de la standardul Project 877 EKM la standardul Project 08773.

Cele patru submarine indiene convertite de-a lungul timpului sunt: INS Sindhuvir, INS Sindhuratna, INS Sindhughosh si INS Sindhuvijay. Pe langa extinderea duratei de viata operationala, respectivele submarine au primit capabilitatea de a lansa rachete de croaziera prin instalarea sistemului Club-S. Inca un submarin este modernizat/convertit de echipe de specialisti ai Zvezdochka in India. E vorba de INS Sindhukirti, aflat in proces de modificare la baza navala Vishakhapatnam.

INS Sindhurakshak a fost construit la Santierele Amiralitatii, din Sankt Petersburg si livrat Marinei Indiene in 1997. In urma acestei modernizari a primit sistemul de rachete Club-S, cu raza de actiune de 200 km, un sonar USHUS si un sistem de comunicatii CCS-MK, ambele de provenienta indiana.

Via rusnavy

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;