Severodvinsk (via Oleg Koleshov)

Deci… care este, cel mai submersibil nou, cu cea mai nucleara propulsie, si inarmat cu cele mai noi rachete de croaziera, a lansat una din numitele (rachete de croaziera) in timp ce se balacea – bine-merci – in apele Marii Albe, expediind succint mult sub luciul apei (cu numita racheta de croaziera) una bucata tinta plutitoare.

Declaratia oficiala suna asa: “During state acceptance trials at the White Sea, Yasen-class lead submarine Severodvinsk launched Caliber supersonic cruise missile from submerged position at a sea target. The target was successfully hit.”

Dupa ce, anul trecut Severodvinsk a stat pe/sub mare 120 de zile, anul acesta a  petrecut deja 100 de zile in teste de evaluare pe/sub mare si conform declaratiilor Comandantului VMF, Amiralul Viktor Chirkov, primul submarin din clasa Yasen va finaliza faza de incercari pana la sfrarsitul anului.

Pentru prima oara la un submarin de concepitie sovietica ruseasca, tuburile lans-torpila sunt pozitionate spre centrul navei, in dreptul “chioscului”, spatiul ramas disponibil in prova fiind ocupat de antena de mari dimensiuni a hidrolocatorului. Pe langa torpile, navele proiectului GRANAY / YASEN mai sunt inarmate si cu rachete de croaziera supersonice Klub/Kalibr.  Opt tuburi verticale sunt folosite pentru lansare de rachete.

Via Flota Rusa

Griffon236

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;