Sniper ATP

Sniper ATP

Fortele Aeriene Romane, respectiv cele Tailandeze au devenit al 18-lea-respectiv al 19-lea client pentru Sniper Advanced Targeting Pod (ATP), fabricate de Lockheed Martin.

Anuntul a fost facut ieri de catre Rich Lovette, director de al programului international Sniper ATP in cadrul  Lockheed Martin Missiles and Fire Control. Lovette a declarant:”Sniper ATP va furniza RoAF si RTAF capabilitati de desemnare a tintei cu precizie, de a localiza tintele folosind imagistica de inalta rezolutie. Performantele deja demonstrate si costurile pe durata de viata reduse sunt factori cheie de diferentiere intre aceste forte aeriene si alti aliati externi.”

Sniper ATP asigura imagistica de inalta definitie pentru detectia-achizitia tintelor sau pentru misiuni ISR. Containerul electro-optic asigura detectia, identificarea si urmarirea automata a tintelor de mici dimensiuni fixe sau in miscare si desemnarea lor pentru angajarea cu munitie inteligenta ghidata laser sau GPS.

Echipamentele vor fi integrate pe aeronave aflate deja in inventarul celor doua forte aeriene, primele livrari incepand din prima jumatate a acestui an.

Via:

Lockheed Martin

– Marius Constantin –