SMX-26


Euronaval 2012 s-a lasat cu prezentarea de catre DCNS a unui nou concept de ambarcatiune, SMX 26, un submarin de mici dimensiuni proiectat pentru operatiuni in ape foarte putin adanci din apropierea litoralului, acolo unde submarinele conventionale nu pot actiona.

SMX 26 poate ramane pe fundul apei pentru perioade lungi de timp, monitorizand continuu vecinatatile inainte de a trece la atac.

Forma sa ii asigura o navigare sigura si precisa in ape putin adanci, putand opera chiar si in zone cu mai putin de 15 metri adancime. Sitemul de propulsie cu doua elice si thrustere retractabile pentru orientarea in azimut, asigura SMX 26 o manevrabilitate foarte buna si abilitatea de a mentine o pozitie stabila in apropierea suprafetei sau a fundului apei.

Este de asemenea de notat capacitatea SMX 26 de a executa misiuni lungi de supraveghere. Este capabil sa atinga foarte repede fundul apei udnde poate sa foloseaca trenul de rulare retractabil. Poate asigura dislocarea in orice zona a pana la 6 scafandri de lupta. Sistemul de armament cuprinde un tun de 20mm si un container cu rachete antiaeriene pentru autoaparare. Armamentul ofenziv consta in doua torpile grele si opt torpile usoare.

Text si foto via navyrecognition

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;