HoverMast (Foto Sky Sapience)

Dupa ce si-au facut un renume in domeniul sistemelor aeriene fara pilot, firmele israeliene abordeaza un o noua nisa: cea a sistemelor aeriene captive.

Sky Sapience, o noua firma israeliana care se ocupa cu dezvoltarea dronelor a prezentat de curand Hovermast, o platforma aeriana fara pilot care poate zbura la punct fix perioade indelungate, asigurand supraveghere in timp real. Sistemul e stocat intr-un container care poate fi montat pe plafonul unui vehicul si poate ajunge la o inaltime de 50 metri in mai putin de 15 secunde.

Sky Sapience a fost fondata de generalul de brigada (in rezerva) Gabriel Shachor, fost mare stab prin Kheil Ha’Avir ( Fortele Aeriene Israeliene), impreuna cu un grup de de ingineri. Shachor isi lauda marfa si zice ca produsul lor poate fi operat si de oameni care nu au fost specializati in utilizarea de UAV-uri, si ca sistemul e alimentat cu energiede la vehiculul purtator. Sistemul se preteaza pentru supravegherea zonelor de frontiera sau a obiectivelor speciale.

“Anyone can use the system and receive immediate surveillance, all with the press of a button,” declara Gabriel Shachor.

Sursa:
Jerusalem Post