Sky Saker H300 ăsta, când dai la pedale prin cărţi military fiction cu conflicte situate în viitorul apropiat… îţi cam ridică solzii de pe spate. Nu doar pentru că e UCAV, dronă elicopter, ci pentru că e şi chinezex.

Sky Saker H300

Sky Saker H300

Că industria de armament a Chinei este în creştere, e lucru ştiut. Atât de ştiut încât ignorăm China şi ne temem în continuare de atacuri teroriste, faţă de care ducem un război la infinit, război pentru care ne şi înfundăm capetele în TTP-uri pe sistem.

Timp în care, Rusia nu. Şi nici China. Mai ales China.

CH-3 UCAV Nigeria

CH-3 UCAV Nigeria

Iaca, mai la deal o dronă CH-3 chinezească pierdută de nigerieni în misiune contra Boko Haram.

Mai la vale, o altă bucurie:

CH-4 irakian

CH-4 irakian

După cum se vede, drona cumpărată de irakieni este UCAV. CH-4 este un UCAV echivalent al foarte asemănătorului UCAV american General Atomics MQ-9 Reaper.

Acum, NORINCO, una dintre cele mai mari corporaţii aparţinând statului chinez, a scos propria dronă.

Pre numele ei  Sky Saker H300, drona elicopter dispune de camere electro-optice şi IR, precum şi de iluminator laser pentru ţintire.

Pe lateralele fuselajului, UCAV-ul Sky Saker H300 are două tuburi lansatoare de rachete.

Cu o greutate de 200 de kilograme, drona H300 poate lansa rachete, dar NORINCO afirmă că aceasta poate să asiste alte platforme în atacurile de precizie.

De exemplu, rachetele ghidate lansate de către avioanele de bombardament sau proiectilele de artilerie pot primi corecţii pe traseu de la drona Sky Saker.

Sursa: Digital Trends

Sky Saker H300 what if

Roboţei Verzi.

Iulian Iamandi