Armata Romana Coronavirus

Situatia cu interventiile MApN pentru limitarea raspandirii COVID-19 in intervalul 9 mai, ora 6.00 – 10 mai, ora 6.00

În perioada 9 mai, ora 6.00 – 10 mai, ora 6.00, un număr de 2.290 militari și 507 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 478 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Coronavirus COVID-19

Coronavirus COVID-19

În același interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 684 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 214 de probe.

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București au finalizat distribuirea de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, asigurate de PROFI România, veteranilor de război și văduvelor acestora din județele Brașov, Hunedoara și Mureș, iar activitatea continuă în județele Arad și Timiș.

* * *

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Biroul presă

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: