În perioada 29 aprilie, ora 6.00 – 30 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.517 militari și 590 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 517 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

Coronavirus (Artwork)

Coronavirus (Artwork)

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 443 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 694 de probe.
Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești au continuat misiunea de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, la Timișoara, în incinta stadionului CFR, continuă lucrările în vederea operaționalizării Sistemului Modular Medical de Izolare și Tratament.

* * *

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

 

Biroul presă