În perioada 11 mai, ora 6.00 – 12 mai, ora 6.00, un număr de 2.238 militari și 520 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 468 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

COVID-19

COVID-19

În același interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 222 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 236 de probe.

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București au finalizat distribuirea de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, asigurate de PROFI România, veteranilor de război și văduvelor acestora din județele Brașov, Hunedoara, Mureș și Timiș, iar activitatea continuă în județul Arad.

* * *

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.
Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

 

Biroul presă