Aviaţie Diverse Geopolitica

Sirienii testeaza apararea bazei Akrotiri

Su-24 Fencer sirian (foto-SANA, via Theaviationist.com)

Su-24 Fencer sirian (foto-SANA, via Theaviationist.com)

 

Potrivit unui comunicat al MoD-ului Britanic, datat 8 Septembrie:

“The MOD can confirm that Typhoon Air Defence Aircraft were launched from RAF Akrotiri yesterday to  investigate unidentified aircraft over the Eastern Mediterranean; the aircraft were flying legally in international airspace; no intercept was required.”

Intrusii, identificati a fi doua Su-24 Fencer siriene, au refuzat sa raspunda apelurilor repetate ale turnului de control de la Akrotiri. In intampinarea celor doua Fencere urmarite permanent via E-3D AWACS, au decolat doua Typhoon-uri aflate in serviciul QRA. Sirienii au facut cale intoarsa imediat ce i-au prins in radare pe engleji.

Daca ar fi parasit spatiul aerian international si ar fi intrat in zona de exludere aeriana (14 mile) din jurul bazei britanice din Cipru, avioanele siriene ar fi fost interceptate, identificate si escortate in afara spatiului aerian restrictionat.

Via:
Mirror.co.uk

– Marius Constantin –

5 Comments

  • Un fel de “alergatea pe cocotzatea” doar ca nu exista “piua”. sa vedem ce va urma, probabil “alergatea pe cocoshatea”, unde la primire vor sta guvernamentalii sirieni… nasol

    • E ca-n curtea scolii, cand vin aia mari la tine, sa-tzi ia pachetzelu’ cu sandvisuri, faci urat la ei si se potolesc. Eventual dai cu unu’ de pamant. Apoi toata lumea te lasa in pace, chiar daca esti genu’ cuminte si retras.

  • Da si daca scapi o tura si iti faci de cap prin Cipru ca si asa este aproape? Apropos ce credeti ca Typhoon-ul nu poate fi suprasaturat cu tinte? Totul este ca sa ai munitie de precizie pentru ca sa faci pista varza in secunda 2.

  • Mie mi se pare normal ca Sirilocia sa se intereseze cam pe unde sint localizati adversarii. Nimic deosebit. De parca amerlocienii nu fac la fel. Doar ca ei citesc din satelit marcile de tigari fumate de oponenti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: