TEL Scud (al Armatei Afgane, via wiki)

TEL Scud (al Armatei Afgane, via wiki)

Jeap!

Reuters face anunt important! Pentru prima data si intaia oara in 20 de luni de razmerita al carei bliant insumeaza aproape 40 000 de victime, maleficul regim al dictatorului Assad a dat cu rachete balistice Scud in rebeli.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney a dat-o cotita dupa corcodus, mentionand ca ar fi fost la curennt cu ceva rapoarte despre subiect dar ca nu poate vorbi despre asemenea aspecte legate de “intelligence”: “If true, this would be the latest desperate act from a regime that has shown utter disregard for innocent life. The idea that the Syrian regime would launch missiles in its borders at its own people is stunning, desperate, a completely disproportionate military escalation.”

La Bruxelles, oficiali ai NATO si-au dat drumu’ la gura sub protectia anonimatului: “Allied intelligence, surveillance and reconnaissance assets have detected the launch of a number of unguided, short-range ballistic missiles inside Syria this week. Trajectory and distance travelled indicate they were Scud-type missiles.”

Iata si un filmulete, care, teoretic surprinde lansarea unui Scud, in zona Nasiriyah:

Conform lui Thomas Houlahan, analist militar la Center for Security and Science, racheta (sau rachetele) folosita de fortele guvernamentale impotriva rebelilor ar putea fi de tipul Hwasong-6, de provenienta Nord Coreana. Hwasong-6 poate transporta o incarcatura de 820 kg la distante de pana la 700 km, cu o precizie mai buna decat Scud-ul clasic.

Conform NY Times, care a anuntat inital utilizarea Scudurilor, nu mai putin de 6 lansari au avut loc in aceasta saptamana. SRBM-urile au fost lansate din zona Damascului catre tinte din nordul Siriei.

Oficiali americani, evident sub protectia anonimatului, au declarat pentru Reuters ca rapoartele NY Times nu pot fi puse la indoiala.

Via Reuters

Bun!

Care-i utilitatea tactica a lansarilor de SCUD? Rebelii nu stau grupati in concentrari de trupe intinse pe mii de metri patrati, iar lipsa de precizie a diverselor variante de Scud e proverbiala… Care-i sensul trimiterii unui focos de 800 de kilograme in directia unui obiectiv rebel, stiind ca misila are un CEP de cateva sute de metri? N-ar fi mult mai simplu/util/eficace un bombardament de aviatie?

Pana acum toata treaba miroase a inscenare (ca tot spunea iulian ieri de sacrificarea câtorva pentru binele celorlalţi) sau justificare a necesitatii dislocarii de sisteme Patriot in Turcia, in apropierea granitei. Astfel, olandezii ar putea da mai repede din sandale pentru trimiterea grabnica in Turcia a celor 360 de oameni si doua baterii Patriot. Iar birocratia germana si cea americana, ar putea aproba mai rapid saltul in ajutorul turcilor…tot cu baterii Patriot…

 – Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;