Explozia de asta noapte din suburbia Damascului

Gruparea islamista Al-Nusra, a revendicat pe “feizbuc” atentatul cu boNba de aseara din Harasta, o suburbie a Damascului. Tinta atentatului a fost complexul de cladiri al Serviciului de Informatii al Fortelor Aeriene (Syrian Air Force Intelligence). Rezidentii din zona precum si activisti (sau rebeli sau sirieni liberi sau… cum s-or mai autointitula) au declarat pentru Reuters ca dupa explozie s-a declansat un schimb de focuri…

Hai sa pun si un extras din declaratia de pe “feizbuc” a militantilor Al-Nusra:

“The decision was taken to hit Airforce Intelligence because it is one of the most notorious security divisions, and a citadel of repression whose extent is known only to God.”

Mai jos un filmulete (publicat de Al-Nusra, care nu a putut fi verificat de surse independente) cu explozia de noaptea trecuta (va trebui sa-i credem pe cuvant, deci…):

In alta ordine de idei, Al Jazeera informeaza ca fortele guvernamentale si-au intetit campania de bombardamente de aviatie si artilerie in toata Siria. In aceasta dimineata avioanele guvernamentale au bombardat orasul Maarat al-Numan in provincia Idlib.

In Homs au loc confruntari intre rebeli si fortele guvernamentale, mai ales in cartierul al-Khalidiyeh. Rebelii din Homs sunt in asediu de aporape 120 zile.

Raji Rahmet Rabou, un activist din Homs declara pentru Al Jazeera: “The siege is a huge problem for us. We are dying every day, but nobody is paying attention to us. The last two days have been especially intense as the shelling has not stopped.”

Mai pun un filmulete si gata:

 – Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;