F-16 Fortele Aeriene Romane

Ieri, Lockheed Martin Rotary and Mission Systems cu sediul in Orlando, Florida a castigat un contract in valoare de 24 314 870 dolari.

Contractul, cu valoare fixa prevede livrarea unui sistem de antrenament pentru aeronave multirol F-16 A/B Block 15 avand ca beneficiar final Romania. Potrivit contractului furnizorul va livra echipamentele solicitate(simulatorul), srijin logistic, piese de schimb si va dezvolta partea de soft pentru simulatorul sau simulatoarele destinate Fortelor Aeriene Romane.

Lucrarile vor fi executate in Orlando, Florida si ar trebui finalizate pana pe 20 Aprilie 2021.

Acordarea acestui contract este rezultatul unei achizitii din sursa unica, autoritatea contractanta fiind Air Force Life Cycle Management Center, de la Wright-Patterson Air Force Base, statul Ohio.

De remarcat faptul ca, desi Simultec – firma romaneasca cu capital majoritar israelian (subsidiara a firmei Elbit) – are in portofoliu printre altele si simulatoare de F-16, s-a mers pe acordarea contractului catre Lockheed ca parte a programului Foreign Military Sales direct de catre Departamentul Apararii al Statelor Unite.

Via:
Department of Defense

Marius Constantin