Echipa Sikorsky-Boeing a emis următoarea declarație cu privire la transmiterea anticipată a propunerii lor, DEFIANT X™, pentru Viitoarea Aeronavă de Asalt cu Rază Lungă de Acțiune (FLRAA) a armatei terestre a SUA.

Lockheed Martin Future Vertical Liftv

Lockheed Martin Future Vertical Lift

Această declarație poate fi atribuită lui Paul Lemmo, președinte al Sikorsky, o companie a Lockheed Martin, și lui Mark Cherry, vicepreședinte și director general, Vertical Lift, Boeing Defense, Space & Security:

“Continuând un parteneriat de 75 de ani cu armata SUA, furnizând și susținând emblematicele BLACK HAWK, Chinook și Apache, echipa Lockheed Martin Sikorsky – Boeing privește cu încredere spre viitor alături de viitoarea aeronavă de asalt cu rază lungă de acțiune – DEFIANT X. Astăzi, echipa DEFIANT a finalizat și a prezentat propunerea pentru competiția FLRAA a US Army (armata terestră a SUA), oferind o capacitate transformațională cu risc scăzut, care îndeplinește criteriile prioritare de modernizare a armatei și asigură progresul aviației militare în viitor. DEFIANT X oferă viteză acolo unde contează, capacitate de supraviețuire, putere de neegalat, manevrabilitate superioară în orice mediu și costuri mai mici pe ciclul de viață – în timp ce operează pe aceeași amprentă ca BLACK HAWK. Suntem încrezători că DEFIANT X, susținut de furnizorii noștri industriali cu experiență în lucrul cu armata, este cea mai bună alegere pentru a oferi un avantaj pe câmpul de luptă operațional multifuncțional în INDOPACOM și în întreaga lume.”

Despre Sikorsky și Boeing

Împreună, Sikorsky și Boeing au construit 90 la sută din flota actuală de elicoptere a armatei americane și au totalizat peste 20 de milioane de ore de zbor. Noi suntem echipa care a produs elicoptere militare emblematice, inclusiv: Black Hawk, Chinook și Apache. Iconicul UH-60 Black Hawk s-a dovedit a fi cea mai bună platformă de asalt din lume, iar DEFIANT X va aduce următorul nivel de capabilitate de care are nevoie viitoarea aeronavă de asalt cu rază lungă de acțiune.

Informații suplimentare:

  • Echipa Sikorsky-Boeing continuă să efectueze teste de zbor și să extindă anvelopa de zbor al SB>1 DEFIANT. Aceste date de testare se corelează cu modelele virtuale DEFIANT X și au fost incluse în propunerea noastră către armata terestră a SUA (US Army).
  • Împreună, Sikorsky și Boeing, susținute de furnizori industriali ai armatei la nivel național, au mai mult de 20 de milioane de ore de zbor cu performanțe dovedite în ultimii 75 de ani. Ne-am angajat să livrăm un sistem de armament care să ofere o capacitate de transformare și un preț accesibil pentru întregul sistem, de-a lungul întregului ciclu de viață – inclusiv o susținere eficientă, reutilizarea construcțiilor militare și reducerea la minimum a timpului și costurilor de instruire.
  • Am reușit să menținem un preț accesibil prin ușurința de întreținere, fiabilitate și tehnici avansate de fabricație. Investițiile noastre în transformarea digitală, proiectarea configurației și dimensionarea aeronavelor au condus la o soluție cu cea mai bună valoare pentru armată. DEFIANT X are aceeași amprentă operațională ca BLACK HAWK, permițând armatei să evite investițiile costisitoare în infrastructură prin valorificarea operațiunilor, a configurațiilor aerodromurilor și a hangarelor existente. Și, deși potrivit configurației noastre zboară ca un elicopter cu capacități îmbunătățite, instruirea piloților este similară cu cea existentă în prezent în armată.
  • Designul digital și procesul nostru avansat de fabricație permit armatei să reducă costurile pe întregul ciclu de viață al platformei – inclusiv accesibilitatea și eficiența gestionării flotei, precum și modernizări rapide și accesibile.
  • DEFIANT X este conceput pentru fiabilitatea și disponibilitatea flotei, pentru perioade lungi de funcționare fără întreținere, gestionarea în timp real a stării de sănătate a vehiculelor și mai puține piese.
  • Abordarea noastră open system permite armatei să modernizeze cu ușurință DEFIANT X în timp, oferind flexibilitatea și adaptabilitatea necesare pentru a face față oricărei evoluții a amenințărilor pe măsură ce misiunile și condițiile se schimbă.

Despre Lockheed Martin

Cu sediul în Bethesda, Maryland, Lockheed Martin este o companie internațională din industria aerospațială și de securitate, cu aproximativ 114.000 angajați în întreaga lume, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producția, integrarea și întreținerea de sisteme, produse și servicii tehnologice avansate.

Sursa: Lockheed Martin