SIHAM3

Siham Al Khaleej Technology, Leonardo şi MBDA prezintă în cadrul IDEX 2017 noul “SIHAM3”, un sistem combinat de apărare aeriană şi de suprafaţă.

La IDEX 2017, compania din Emiratele Arabe Unite, Siham Al Khaleej Technology (SAKT), împreună cu Leonardo şi MBDA prezintă un sistem de apărare inovativ şi eficient din punct de vedere al costurilor numit SIHAM3, având capabilităţi anti-aeriene şi anti-suprafaţă unice şi cuprinzătoare pentru toate tipurile de nave de război.

Această cooperare industrială va fi oficial anunţată în cadrul IDEX 2017 şi un mock-up al sistemului va fi expus la standul SAKT, B-0004, la NAVDEX.

SAKT va fi în mod particular responsabilă cu integrarea sistemului de arme SIHAM3, care combină două produse Leonardo: OTO Marlin WS 30mm Naval Gun şi Medusa MK4/B Electro-Optical Fire Control System (EO-FCS) care oferă o capabilitate unică pentru a detecta şi urmări cu mare acurateţe ţinte aeriene sau de suprafaţă. Sistemul este completat de lansator dublu de rachete de tipul Mistral pe un singur suport.

Noul sistem va fi integral controlat de către un singur operator şi va permite o reducere semnificativă a necesarului de instalare a navei, datorită unui singur sistem de montat.

O viitoare evoluţie a SIHAM3 va permite integrarea cu CMS (Combat Management System).

Acest sistem “produs în Emiratele Arabe Unite” va fi dezvoltat, asamblat şi integrat de către cei trei parteneri împreună.

Via:
MBDA